Kronisk betennelse som årsak til sykdom?

Kronisk betennelse, eller kronisk lavgradig inflammasjon, ser ut til å være involvert i de aller fleste sykdommer vi har i dag. Sykdommer som man kan knyttes opp mot mat, livsstil og miljø, og som viser seg å gi dårlig livskvalitet og ta mest liv over hele verden.

Men i mange tilfeller er det ikke din feil.

Kanskje du føler du gjør alt riktig, og det som er anbefalt, men allikevel har plager og vondt i kroppen? Eller du spiser noe som i utgangspunktet skal være sunt, men som du egentlig ikke tåler? Det kan også være at du spiser akkurat det du vil, men ikke aner hvilke konsekvenser det får på innsiden av kroppen.

Har du gått på utallige slankekurer, men allikevel ender opp med å aldri klare å gå ned i vekt? Mange har en kronisk stress-situasjon, og sover dårlig over lang tid, og forstår ikke at dette også spiller inn på vekt, mage-tarm og en årsak til at man tar dårligere matvalg.

Kroppen er komplisert og noen ganger kan det virke som om ingenting av det du gjør fungerer slik du vil.

Alt dette kan være svært frustrerende!

Det er mange årsaker til kronisk inflammasjon, og det som skaper en kronisk inflammasjon i din kropp, trenger ikke å være det samme for en annen.

Fordi du er helt unik.

Men selv om vi er forskjellige, ser man at det er triggere som går igjen hos veldig mange:

  • Kronisk stress
  • For lite søvn over tid
  • Lekk tarm
  • For mye ultraprosesserte matvarer
  • Enkelte matvarer eller komponenter i mat
  • Mat som gir for ofte mye insulinutskillelse
  • Rusmidler og giftstoffer
  • Langvarig medisinbruk
  • Forhøyede pro- inflammatoriske omega 6 fettsyrer i kroppen
  • For liteverdier av de betennelsesdempende marine fettsyrene DHA og EPA

Dette er noe man kan gjøre noe med! Man kan dempe inflammasjon i kroppen, man må bare vite hvor man skal starte, og hva man skal gjøre.

Kronisk inflammasjon er lumsk. Det kan ta måneder og år før man får symptomer på grunn av en kronisk inflammasjon, og enda lenger tid før man får en diagnose.

Så om du ikke kjenner noe nå, kan det være at det foregår noe på innsiden av kroppen, som på sikt kan gi deg symptomer og sykdom.

Det er ingen som plutselig får diabetes type 2 eller hjerteinfarkt. Dette er en prosess som har fått pågå, mest sannsynlig, i flere år.

Jeg hjelper deg med hvor du skal starte og hvordan du kan bli betennelsesfri, gjennom bedre mat og livsstil.

Fordi noe mat fremmer inflammasjon, og noe mat hemmer inflammasjon. Hva slags mat du velger å spise, er avgjørende for helsen din. Men vi er forskjellige, så derfor er det viktig at du får hjelp til det som er riktig for deg, din kropp og din livssituasjon. Det hjelper jo ikke deg at en matvare er sunn og anbefalt å spise, hvis du ikke tåler den.

Jeg gir gratis ernæringsveiledning til hvordan du kan bli betennelsesfri.

Vil du vite hvordan du kan få det?

Les mer ved å trykke her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *