Rødbeter er supermat!

Rødbeter er billig supermat, rik på B- (særlig folat) C- og E- vitamin samt mineralene jern, magnesium,  kalsium, kalium, sink, kopper og fosfor. Den er rik på kostfiber, god “mat” for snille tarmbakterier og har en gunstig effekt for blodets fettsammensetning. Den er rett og slett proppfull av antioksidanter og er skikkelig superfood! Rødbeter kan brukes rå, kokes, ovnsbakes, syltes, lage suppe av den eller juices. Mulighetene er mange, og den supersunne grønnsaken bør være en del av et sunt og næringsrikt kosthold!

img_2448

Rødbeten er mild og søt på smak og passer perfekt i juice. Denne juicen lager jeg ofte, kjempegod på smak og deilig rød på fargen!

Du trenger:

♥ 2 rødbeter

♥ 1/2 grapefrukt

♥ 1/2 sitron

♥ 5 gulrøtter

♥ 3 stilker stangselleri

♥ 1/2 liten appelsin

♥ 3-4 cm ingefærrot

Bruk helst økologiske grønnsaker dersom du får tak i det.

img_2447

Nyt♥

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *