Denne retten er fantastisk god! Jeg har funnet oppskriften på trinesmatblogg.no, jeg har bare brukt ørret i istedenfor laks. Du kan selvsagt bruke laks, jeg synes bare ørret er bedre. Så dersom du trenger en ny fiskemiddagoppskrift, kan du prøve denne!
Jeg har laget til to personer, så da er det bare å doble (unntatt hvitløk og pinjekjerner) hvis dere er fire.
Til 2 personer trenger du:
♥ 2 fiskestykker av laks eller ørret
♥ 1/2 løk i skiver
♥ Ett fedd hvitløk
♥ 100 gram spinat
♥ 1 dl matfløte/kremfløte
♥ 1 ts maizenna
♥ 50 gram fetaost i terninger
♥ En neve ristede pinjekjerner
♥ Valgfri pasta
Skjær fisken i biter (ca 4×4) og stek dem i litt smør i panna. Det holder å få litt stekeskorpe. Legg stykkene i en ildfast form og sett til side.
Stek løk i litt smør til den blir myk og gyllen, tilsett hakket hvitløk på slutten av steketiden, men pass på så det ikke blir brent. Deretter tilsetter du spinaten, og lar det surre med til spinaten faller sammen.
Tilsett fløte (og evt litt maizenna utrørt i litt fløte), kok opp og tilsett fetaost.
Smak til med salt og pepper og la det koke litt.
Hell spinatblandingen over fiskebitene, og stek i ovnen i ca 20 minutter på 180 grader.
Du kan selvsagt bruke poteter eller ris til denne retten, men pasta er utrolig godt til!
Rist pinjekjerner og strø på retten før servering.
Nyt ♥