Avokadosalat med fetakrem, granateple og rødløk

Denne oppskriften fant jeg på Berit Nordstrand sin nettside, og fikk lyst til å lage den. Jeg liker det jo enkelt, og denne var jo fort gjort å lage.

Masse god smak, med antiinflammatoriske ingredienser.

Inflammasjon/betennelse ser ut til å være involvert i de aller fleste sykdommer vi har i dag.

Inflammasjonsprosesser i kroppen er normalt og nødvendig, men det gjelder å ikke ha en pågående kronisk inflammasjon over tid.

Det kan føre til sykdom.

Hva slags sykdom man får, er blant annet avhengig av hvilke sykdommer man er genetisk disponibel til å få. I min familie er det blant annet diabetes og hjertekarsykdom, og i din familie kan det være noe helt annet, som allergier, andre autoimmune sykdommer eller Alzheimer.

Det er mange årsaker til at man har en kronisk inflammasjon over tid, men du kan være med å påvirke det, med blant annet hva du velger å spise.

Denne salaten gir deg nyttige antiinflammatoriske næringsstoffer:

Lag først fetakrem:

100 gr. fetaost

1 dl olivenolje

1 fedd hvitløk

Bland alt med en stavmikser til en krem. Smør kremen ut over et serveringsfat

Legg avokado i båter oppå fetakremen

Smuldre fetaost, rødløk, spirer og granateple over

Topp med paprikakrydder, urter (koriander, persille el), og evt. pepper

Denne lager du på 5 minutter.

Spises slik den er, eller sammen med annen mat.

Håper du også vil teste!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.