Havrevafler

Til tider kan man jo gå litt lei av brødskiver og knekkebrød. Disse havrevaflene kan man fint spise istedenfor brødskiver til frokost, i matpakken eller kvelds. Proteinrike, fiberrike og mettende. 

Du trenger:

♥ 4 egg

♥ 7 dl kefir

♥ 2 dl mel (jeg brukte grovt sammalt rugmel)

♥ 4 dl havregryn (jeg bruker økologisk)

♥ 50 gram smeltet smør

♥ 2 ts bakepulver

♥ 2 ss sukker (kan sløyfes)

♥ 1 klype salt

Rør alt godt sammen og la det svelle minimum 10 minutter. Ikke ha for mye røre i vaffeljernet fordi da kan de bli litt deigete inni. Stek godt og nyt med valgfritt pålegg. De er best nylaget, men vil du ikke lage vafler av hele røren på en gang kan du bare sette den i kjøleskap. Spe ut med litt kefir dersom røren blir for tjukk.

Oppskriften er hentet fra matfrabunnenfb.blogg.no

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *