“Jeg mot meg” – realityprogram med mening

Programmet “Jeg mot meg” har rørt meg veldig, og river i mammahjertet mitt. Modige ungdommer står frem og forteller åpent om sine historier om hvor vanskelig det er å takle livet.

Det har vel aldri vært lett å være ung, men i dag er det så mange av ungdommene våre som sliter psykisk og får livet sitt satt på vent av vondt tankemønster og trøblete fortid, at det bør bekymre oss. Det er bare fryktelig trist at man skal slite med så mange tunge tanker i ung alder, og jeg tror nok at mange foreldre føler seg hjelpeløse.

Det er jo også en debatt om hvor vidt man skal fortelle åpent om psykiske lidelser på tv, at det kan skape problemer for dem senere i livet, og om de får den oppfølgingen de bør ha etter å ha stått frem. Men akkurat i denne serien skal de ha fått god oppfølging  i etterkant, og det er viktig. Samtidig er det jo utrolig viktig at noen er modige og står frem, og samtidig viser andre at de ikke er alene om å ha ulike psykiske problemer. Og at det finnes håp. Dessuten er vi alle ansvarlig for hvordan vi som seere skal velge å reagere på det vi ser og holdninger til det.

Vi bør oppmuntre til åpenhet og ikke utestenge de som velger å stå frem.

Serien anbefales på det sterkeste, den er varm, tankevekkende, rørende og fin. Takk til NRK som lager et realityprogram med mening!

Hele serien kan du se her

Karin♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *